Do misky nalejme ~100 ml vlažnej vody a nasypeme do nej cukor a droždie.
Misku umiestnite na teplé miesto (~30 o C) a počkáme 10-15 minút, kým sa obsah misky
zdvojnásobí.
Do dostatočne veľkej misy vysypeme múku, obsah misky a ~300ml
vlažnej vody. Ak sa múka nespája a cesto je husté, treba doliať vodu. Ak je riedke, treba
dosypať múku.
Teraz treba cesto vymiesiť. Miesi sa dovtedy, kým sa nezačne cesto odliepať od stien
misy. Minimálne 10 minút.
Misu treba umiestniť na teplé miesto, prikryť utierkou a počkať aspoň 30 minút.
Misu odkryjeme. Ak cesto nevykyslo, vyhodíme ho a pokračujeme od bodu jedna. Ak
vykyslo, treba ho znovu premiesiť minimálne 5 minút. Potom ho opäť prikryjeme a dáme
do tepla znovu na 30 minút.
Znovu obsah misy vymiesime a dáme ho do tepla. Teraz ale len na 15 minút.
Obsah misy vytvarujeme do požadovaného tvaru bochníka, dáme na plech, ktorý je
pokrytý papierom na pečenie a dáme ho do rúry predhriatej na čo najvyššiu teplotu.
Do rúry dáme aj približne 0,5l vody v nehorľavej nádobe.
Pečieme ~30 minút. Podobne ako v predchádzajúcom recepte, mieru upečenia
testujeme poklepaním po bochníku.
Keď je chlieb dostatočne prepečený, prikryjeme ho utierkou a necháme vychladnúť.