WAFLE RECEPT

Ingrediencie

Ako na to

Krok 1

Rozklepnite vajíčko (pre nadýchanejšie vafle použite v tejto fáze iba žĺtok) do veľkej misy, potom pridajte múku a štedrú štipku soli. Pridajte cukor, potom postupne zašľahajte mlieko a následne rozpustené maslo, až kým cesto nebude hladké. Vmiešajte vanilkový cukor. Ak ste sa rozhodli pripraviť nadýchanejšie vafle, vyšľahajte vaječný bielok na mäkký sneh a potom ho jemne vmiešajte do cesta. Alternatívne pripravte cesto zmiešaním všetkých ingrediencií pomocou mixéra alebo tyčového mixéra. Dá sa pripraviť 1-2 hodiny vopred a treba vychladiť.

Krok 2

Zohrejte vaflovač podľa pokynov výrobcu, potrite trochou oleja a potom nalejte toľko cesta, aby pokrylo povrch. Varte podľa pokynov výrobcu (zvyčajne 5-6 minút), kým nie sú vafle zlatohnedé a chrumkavé. Ihneď podávajte alebo udržiavajte teplé v nízkej rúre, kým pripravíte zvyšok. Podľa chuti pokvapkáme javorovým sirupom alebo posypeme práškovým cukrom.