DE-recepty: JEDNODUCHÉ RECEPTY
Pripravte pokrm ľahko a rýchlo.
Tu nájdete slané recepty ktoré sa buď pečú na panvici s olejom alebo v rúre.
Cuketové placky
príprava 25minút
Recept
- 1 stredne veľká cuketa
- 1 vajce
- 1 strúčik cesnaku
- 3 zemiaky
- soľ
- majoránka
- mleté čierne korenie
- 2PL mladkej múky
- olej na vyprážanie
Postup:
- Ako prvé cuketu umyjeme a nastrúhame aj sa šupkou nahrubšie
- Pridáme najemno nastrúhané zemiaky, pridéme presilovaný cesnak, vajce, mleté čierne korenie, majoránku, soľ, múku a premiešame
- Pomocou lyžice tvoríme placky a vkladáme do panvice s roozpáleným olejom
- Pečieme z obidvoch strán do zlatista
- Prebytočný olej dáme odstáť na servítku a podávame. Dobrú chuť.
Lístkové tyčinky so slaninkou
príprava 30minút
Recept
Potrebné ingrediencie:
- 1balíček veľkého vyvaľkaného lístkového cesta (275g)
- 2PL horčice
- 50g strúhaného syru
- 10 plátkou slaniny
- 1 vajce na potretrie
Postup:
- Lístkové cesto rozprestrieme a potrieme horčicou.
- Posypeme strúhaným syrom a poukladáme dlhé plátky slaniny.
- Podľa plátkov slaniny narežeme na tyčinky (na jednu tyčinku pripadá jeden plátok slaniny).
- Následne každú tyčinku skrútime do špirály a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Pripravené tyčinky potrieme rozšľahaným vajíčkom.
- Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C cca 15 minút.
Focaccia s jarnou zeleninou


Príprava 20minút
Recept
Potrebné ingrediencie:
- 350ml teplej vody
- 1/2kocky droždia
- 1/2ČL cukru
- 500g hladkej múky
- 1ČL soli
- 2PL olivového oleja
Potrebné ingrediencie na oblohu:
- špargľa
- charry paradajky
- mladá mrkva
- lískty bazalky
Postup:
- Múku nasypeme do misky a premiešame soľou.
- V strede urobíme jamku, do ktorej nelejeme teplú vodu, pridáme trochu cukru a rozmrvené droždie.
- Zľahka zamiešame a nechám 10 minút postáť.
- Pridáme olej a vypracujeme cesto, ktoré necháme zakryté vykysnúť na teplom mieste zhruba 45 minút.
- Rúru rozohrejeme na 220°C a plech vystelieme papierom na pečenie alebo potrieme troškou olivového oleja.
- Vykysnuté cesto rozťahujeme navlhčenými rukami do strán priamo na plechu.
- Na vrch poukladáme prepolené cherry paradajky, mladú mrkvu, zelenú špargľu a všetko zľahka posolíme a pokvapkáme olivovým olejom.
- Focacciu pečieme v rúre (220°C) 15 až 20 minút.
- Ešte horúcu focacciu posypeme bazalkovými lístkami a podávame