DE-recepty: JEDNODUCHÉ RECEPTY

Pripravte pokrm ľahko a rýchlo.

Tu nájdete slané recepty ktoré sa buď pečú na panvici s olejom alebo v rúre.

Cuketové placky

cuketové placky
piktogram hodiny
príprava 25minút

Recept

Postup:

  1. Ako prvé cuketu umyjeme a nastrúhame aj sa šupkou nahrubšie
  2. Pridáme najemno nastrúhané zemiaky, pridéme presilovaný cesnak, vajce, mleté čierne korenie, majoránku, soľ, múku a premiešame
  3. Pomocou lyžice tvoríme placky a vkladáme do panvice s roozpáleným olejom
  4. Pečieme z obidvoch strán do zlatista
  5. Prebytočný olej dáme odstáť na servítku a podávame. Dobrú chuť.

Lístkové tyčinky so slaninkou

lístkové tyčinky so slaninkou
piktogram hodiny
príprava 30minút

Recept

Potrebné ingrediencie:

Postup:

  1. Lístkové cesto rozprestrieme a potrieme horčicou.
  2. Posypeme strúhaným syrom a poukladáme dlhé plátky slaniny.
  3. Podľa plátkov slaniny narežeme na tyčinky (na jednu tyčinku pripadá jeden plátok slaniny).
  4. Následne každú tyčinku skrútime do špirály a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  5. Pripravené tyčinky potrieme rozšľahaným vajíčkom.
  6. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C cca 15 minút.

Focaccia s jarnou zeleninou

focaccia s jarnou zeleninou
piktogram
Príprava 20minút

Recept

Potrebné ingrediencie:

Potrebné ingrediencie na oblohu:

Postup:

  1. Múku nasypeme do misky a premiešame soľou.
  2. V strede urobíme jamku, do ktorej nelejeme teplú vodu, pridáme trochu cukru a rozmrvené droždie.
  3. Zľahka zamiešame a nechám 10 minút postáť.
  4. Pridáme olej a vypracujeme cesto, ktoré necháme zakryté vykysnúť na teplom mieste zhruba 45 minút.
  5. Rúru rozohrejeme na 220°C a plech vystelieme papierom na pečenie alebo potrieme troškou olivového oleja.
  6. Vykysnuté cesto rozťahujeme navlhčenými rukami do strán priamo na plechu.
  7. Na vrch poukladáme prepolené cherry paradajky, mladú mrkvu, zelenú špargľu a všetko zľahka posolíme a pokvapkáme olivovým olejom.
  8. Focacciu pečieme v rúre (220°C) 15 až 20 minút.
  9. Ešte horúcu focacciu posypeme bazalkovými lístkami a podávame