DE-recepty: JEDNODUCHÉ RECEPTY
Pripravte pokrm ľahko a rýchlo.
Tu nájdete všeliaké recepy na koláče a zákusky.
Čokoládovo-banánový chlebík
Recept
Potrebné ingrediencie:
- 3 prezreté banány
- 115g masla
- 230g polohrubej múky
- 30g nesladeného kakaa
- 150g kryštáľového cukru
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 1/4 čajovej lyžičky jedlej sódy
- štipka soli
- 2 veľké vajcia
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 100g horkej čokolády
Postup:
- Ako prvé si predhrejeme rúru na 180°C a plech vymastíme maslom a vysypeme múkou.
- Vidličkou roztlačíme banány a rozpustíme maslo.
- Vo veľkej mise zmiešame múku, kakao, cukor, kypriaci prášok, jedlú sódu a soľ.
- V druhej mise premiešame roztlačené banány, rozpustené maslo, vajíčka a vanilku.
- Obe zmesi zmiešame, pridáme nasekanú čokoládu a prelejeme do formy
- Pečieme asi hodinu (vyskúšame test špajdľou, ak je suchá, tak chlebík je hotový).
- Nakrájame a podávame.
Makový koláč s čokoládovou polevou
Recept
Potrebné ingrediencie:
- 2šálky polohrubej múky
- 1 šálka kryštáľového cukru
- 1šálka mlieka
- 1šálka nemletého maku
- 1/2šálky oleja
- 4 vajcia
- 1sk prášku do pečiva
- 1sk čokolády na varenie
- lekvár
Postup:
- Ako prvé si dobre vyšľaháme vajcia s cukrom a postupne pridávame olej.
- Nemletý mak vymiešame s múkou a práškom do pečiva.
- Striedavo primiešavame vlažné mlieko a sypké ingrediencie.
- Hladké cesto vylejeme na vymastený, múkou posypaný plech a pečieme pri teplote 185°C cca 30 minút.
- Ešte teplý koláč natrieme vrstvou lekváru a potom polejeme roztopenou čokoládou na varenie.
- Nakrájame a podávame.
Cuketové brownies
Recept
Potrebné ingrediencie:
- 150g cukety
- 140g celozrnnej špaldovej múky
- 50ml vopdy
- 1 vajce
- 50g čokolády
- 30g kokosového cukru
- 30g medu
- 30g kokosového oleja
- 15g kakaa
- 2ČL kypriaceho prášku
Postup:
- Ako prvé si cuketu aj so šupkou najemno nastrúhame, pridáme k nej vajíčko, tekutý kokosový olej, med a dôkladne premiešame..
- Následne pridáme suché ingredience, teda múku, preosiate kakao, kokosový cukor a kypriaci prášok.
- Opäť premiešame a cesto riedime vodou, aby malo tekutejšiu konzistenciu.
- Na záver vmiešame do cesta na menšie kúsky nasekanú čokoládu.
- Cesto prelejeme do menšieho plechu vystlaného papierom na pečenie a pečieme približne 25 minút pri teplote 180°C.
- Po upečení necháme úplne vychladnúť, nakrájame a vychutnávame!