Chlieb

O chlieb a ani o iné druhy pečív sa nikdy veľmi nezaujímame. Podobne, ako aj veľká časť populácie, ich radi a často jeme. Preto mi niekedy (možno práve pri jedení chleba) napadlo, že trochu netradičná téma „chlieb“, by mohla byť veľmi zaujímavá na spracovanie. Nie je totiž chlieb ako chlieb a navzájom môžu mať rôzne varianty spôsobu prípravy, cez jeho historický vývoj, až po ich kultúrny význam v najrôznejších častiach sveta.

Ja však dúfam, že táto téma a aj táto str8nka zaujme nielen našich spolužiakov, ale aj ďalších čitateľov tejto stránky. A taktiež dúfam, že vás táto téma zaujme rovnako (ak dokonca nie viac) ako mňa. Pretože vďaka tejto stránke sa môžete dozvedieť veľa zaujímavých a nových vecí a tiež by vám táto stránka mohla pomôcť pri prípadnom výbere najbližšieho pečiva, ktoré si zakúpite.

Ak v menu kliknete na Históriu chleba, dozviete kde prvý chlieb vznikol, ako sa postupne vylepšoval a ako sa vyrába dnes. Ak sa necháte zlákať na kliknutie na Kvások, očaria Vás informácie o kvásku ako napríklad; kedy sa začal používať z čoho sa skladá a ako sa rozšíril do sveta. Ak ste ale privŕžencom droždia a kliknete na jeho link v menu, budete mať k dispozícii vetky informácie o druhoch droždia, jeho objavení a procese, ktorý sa odohráva v ceste keď kysne.

Dúfam, že sa Vám bude táto stránka páčiť a želám príjemné čítanie.

[Powered by Visual Studio Code, html, Tomáš Hričák a Filip Valachovič + lots of coffee]